Esports B92.net

Domaća CS:GO ekipa Valiance promenila naziv u CR4ZY

17. CS:GO ekipa na svetu, koja je do sada igrala pod nazivom Valiance&CO, danas je promenila brend, pa će u budućnosti igrati kao CR4ZY.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Nakon što je Valiance još 2017. godine preuzeo srpski Binary Dragons, sastav je prošao kroz velike promene. Tek krajem 2018. godine, kada su u ekipu došli Nemanja ”nexa” Isaković, Otto ”ottoNd” Sihvo i Rokas ”EspiranTo” Milauskas , ovaj sastav je počeo da skače na svetskoj rang listi. Zajedno sa Nemanjom ”huNter” Kovačem i Lukom ”emi” Vukovićem, ova petorka je uspela da se nadje među 15 najboljih ekipa na svetu. Iako su poslednjih par nedelja pali za 3 mesta, trenutno se nalaze u vrhunskoj formi, sa 15 pobeđenih mečeva zaredom.

Nove boje će moći da predstave već za par dana, kada budu otputovali na DreamHack turnir u Švedskoj, gde će se takmičiti za nagradni fond od $100,000. Pored toga, uskoro ih isčekuju još dva velika kvalifikaciona turnira, na kojima će probati da obezbede učešće na ESL One u Njujorku i Minoru za predstojeći Major u Berlinu.

Esports

Dennis zamenjen u NiP-u; Organizacija traži zamenu za Get_Righta

Nakon serije katastrofalnih rezultata, organizacija Ninjas in Pyjamas je konačno odlučila da napravi promene u svom aktivnom sastavu. Denis ”dennis” Edman je prešao na klupu, sada već drugi put ove godine, kako bi napravio mesta za sedamnaestogodišnjeg Nikolasa ”Plopski” Gonzalesa, koji dolazi iz ekipe Ancient. Pored ove vesti, dodali su, kako su krenuli aktivno da traže zamenu za legendu Counter Strike-a Kristofera ”GeT_RiGhT” Alesunda.

CS:GO sreda 19.06. 18:49 Komentara: 0

Počele prijave za druge SESA Tekken 7 kvalifikacije

Ukoliko igrate Tekken, a pritom se zainteresovani da se takmičite na malo višem nivou, Serbian e-Sports Association (SESA) organizuje druge kvalifikacije, nakon kojih će igrači biti rangirani po bodovima, koje su osvojili tokom kvalifikacija. Takmičar sa najvećim brojem poena predstavljaće Republiku Srbiju na IeSF Svetskom Prvenstvu, koje će se održati krajem godinu u Seulu. U slučaju da dva igrača imaju isti broj bodova, gleda se međusobni skor, a ako prvoplasirani ne može da putuje na svetsko prvenstvo, priliku dobija drugoplasirani i tako dalje.

Ostalo sreda 19.06. 16:20 Komentara: 0

Poznati datumi kvalifikacija za Dota 2 International

DPC sezona 2018/2019 je još malo pa gotova, a do kraja nam je ostao još samo jedan Major. Za sada poznato nam je osam učesnika Internationala, a do kraja EPICENTER Majora u Moskvi saznaćemo preostale 4 ekipe, koje će svoj plasman obezbediti preko DPC poena. Poslednjjih 6 ekipa moraće da obezbedi svoje mesto preko kvalifikacije, a sada konačno imamo i datume istih, kao i Main Eventa na velikom turniru.

Dota 2 utorak 18.06. 18:07 Komentara: 2

World of Warcraft Classic – šta nas čeka

Bliži se Avgust, a sa njim i release date za klasičnu verziju WoW-a. Ako proteklih godinu dana niste proveli na dnu Đerdapskog jezera, onda ste svakako čuli za ovo. Elem, ovde ćemo pokušati da uspostavimo timeline događaja i eventualno odgovorimo na neka pitanja koja muče WoW zajednicu još od zvanične najave WoW Classic-a na prošlom Blizzconu.

Ostalo utorak 18.06. 13:37 Komentara: 12

NIP osvojio drugi uzastopni Dota 2 Minor

Nakon par vrelih dana u Kijevu, Nindže u Pidžamama, predvođene Amerikancem Piterom ”ppd” Dejgerom, osvojile su drugi uzastopni Dota 2 Minor, koji im je pored velike novčane nagrade doneo i plasman na EPICNETER Major u Moskvi. Iako su dan ranije izgubili od Alliance-a u upper bracketu, povratili su se kroz lower bracket, da bi im se revaširali u finalu. Ipak i poraženi Alliance dobio je svoje mesto na Majoru, što će za njih biti treće učešće u tekućoj sezoni.

Dota 2 ponedeljak 17.06. 17:11 Komentara: 0

Međunarodni olimpijski komitet razmatra da uvede esport na Olimpijadu

Kako javljaju razni izvori, Intel trenutno razgovara sa MOKom oko dogovora da esport bude deo Olimpijade, nakon što je Međunarodni olimpijski komitet izrazio svoju želju da uvede isti među olimpijske sportove. Saznajemo da je Intel zvanično započeo razgovore, ali ništa još uvek nije gotovo. Predsednik komiteta Tomas Bah je izjavio da neće dozvoliti ni jednu video igru na Olimpijadu, koja u sebi poseduje nasilje. Iako ovi razgovori očigledno još uvek nisu blizu bilo kakvog zaključka, ovo je veliki korak napred za sve one, koji se bore da esport bude priznat kao tradcijilan sport.

Ostalo četvrtak 13.06. 17:00 Komentara: 17
strana 1 od 18 idi na stranu