CS:GO – Astralis najbolji u Marseju!

Ekipa Astralis osvojila je CS:GO DreamHack turnir u Marseju, pobedivši u finalu ekipu Natus Vincere.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Ponedeljak, 23.04.2018.

02:58

CS:GO – Astralis najbolji u Marseju!

Takmičenje u Francuskoj je završeno, a nakon očekivanih rezultata u grupnoj fazi, dočekao nas je vrlo neočkivan plej-of.

U četvrtfinalnim duelima je NaVi dobio mousesports, zahvaljujući odličnom s1mple, Gambit je pobedio Cloud9, Astralis je razbio FaZe, dok je fnatic bio boljih od starih rivala iz Švedske – NiP.

U polufinalu NaVi je ponovo odigrao odlično, te su pobedili Gambit 2:0 (16:7 Nuke, 16:12 Mirage), a s1mple je ponovo bio daleko najbolji igrač svog tima sa 54-26.

Drugo polufinale je bilo gotovo identično pravom. Astralis je razbio fnatic na Overpass 16:5, dok je na Mirage bilo 16:12, najbolji igrač kod Danaca je bio dev1ce.
Nuke [16:4 Astralis]

Usledio je finalni duel, a malo ko je očekivao da baš ova dva imena gledamo u borbi za titulu. Prva mapa je bila Nuke, koja je u potpunosti pripala Dancima. Magisk i dupreeh su sjajno čuvali gornji sajt koji su uglavnom napadali igrači NaVi. Brzo su stvorili prednost od 5:0, a dev1ce je potom zagospodario poljem, pa se stiglo do 10:2. Zahvaljujući s1mple, CIS sastav je imao nekoliko par šansi do kraja poluvremena, ali nijedna nije iskorišćena – 13:2.
Glaive je doneo pištolj rundu za svom timu, stiglo se do 14:2, a s1mple je Deaglom produžio nadu svoje ekipe. Isto to je uradio i pri rezultatu 15:3, a na 15:4 je uprkos njegova 4 fraga runda izgubljena, Xyp9x sjajno rešava 1v3 situaciju za kraj prve mape.
Inferno [16:11 Astralis]

Electronic je najavio bolji Inferno ritejkom B sajta za početno vođstvo. Ubrzo se stiglo do 4:1, da bi dev1ce sprečio ritejk A sajta i umanjio zaostatak. Gla1ve je u sledećoj rundi rešio 1v3 situaciju u kojoj je maestralno nadmudrio Zeusa sa 4:3. Astralis je nastavio svoj niz, a do kraja poluvremena su potpuno preokrenuli rezultat – 9:6.
S1mple je sa 4 sjajna fraga omogućio NaVi da dođe do izjednačenja od 9:9, ali je Astralis ponovo prešao u vođstvo. Magisk je sjajno kontrolisao bananu, dok je dupreeh podjednako dobar bio u pitu. NaVi pri rezultatu 13:10 osvaja force buy, ali Magisk sam zadržava napad na A u sledećoj rundi za 14:10. Meč je završio gla1ve dobrim čuvanjem B sajta za 16:11 i titulu šampiona!

Interesantno je da je za MVP turnira proglašen s1mple, iako njegov tim nije osvojio titulu. Ukrajincu se ovo desilo još jednom ove godine, na StarSeries turniru, kada je mousesports uzeo titulu.
Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: