Esports B92.net

Coldzera napušta MIBR

Prema navodima sa HLTV-a, najbolji CS:GO igrač sveta 2016. i 2017. godine zatražio je da napusti organizaciju i da krene u novi izazov. Dodali su da je rekao da će odigrati još dva turnira za ovaj sastav, Blast Pro Series u Los Anđelesu i IEM Čikago, pre nego što zvanično napusti MIBR.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Očigledno je da je Coldzera, jedan od najboljih igrača na svetu, isfrustriran lošim rezultatima koji prate ovaj sastav još od početka prošle godine. Kada su 2019. ponovo napravili kompletno brazilski sastav, očekivali su da će se forma vratiti, ali sada vidimo da dva Amerikanca evidentno nisu bila problem prošle godine. Iako je pre par nedelja MIBR dobeo Lucas1 umesto felps-a, vidimo da to nije rezultiralo boljim rezultatima, jer je MIBR izbačen sa ESL One u Kelnu odmah na startu, što je poražavajuć rezultat za dvostrukog šampiona.

Kako stoje stvari, unutrašnji problemi su glavni razlog loših rezultata, što je kulminiralo da Cold na turniru u Kelnu završi sa rejtongom od 1.04, što je drastično slabija brojka od njegovog proseka na velikim turnirima. Iako smo i dalje u prethodnih godinu dana gledali sjajne poteze ovog momka, rezultati nisu bili tu, pa se postavljalo pitanje ko je krivac.

Ovo takođe nije prvi put da je Coldzera zatražio da napusti ovu ekipu, pošto je i u 2018. godini po odlasku Taca, zbog nesuglasica sa Fallenom i Ferom imao istu želju, ali prevelika otkupna klauluza pravila je problem za druge organizacije.

S obzirom da ovo još uvek nie zvanično potvrđeno, moraćemo da vidimo kako će Brazilska organizacija odreagovati na ovo, pošto će ovo biti veliki udarac za njih. Što se tiče zamena za Cold-a, verovatno će u prvom planu biti momci iz FUIRE, ali znajući da su oni tek potpisali nove ugovore, videćemo da li će biti realno da ih iko otkupi u ovom trenutku.

Esports

Budućnost MIBR-a bez coldzera-e

Svima je dobro poznato da ekipa MIBR-a ne igra na svom dobro poznatom nivou ove sezone. Činjenica da oni nisu igrali ni jedno finale ove godine je veoma poražavajuća za ovaj tim i postavlja se pitanje koji je njihov sledeći potez. Kada se na sve ovo doda i napuštanje ekipe od strane coldzera-e koji je 2016. i 2017. proglašen za najboljeg igrača sveta, situacija ni malo nije naivna.

CS:GO ponedeljak 15.07. 16:43 Komentara: 0

LIQUID bez izgubljenog meča podigao BLAST trofej

Iako se FaZe clan potrudio da ponovi uspeh sa prethodnog BLAST turnira koji se odigrao u Majamiju, ovoga puta im to nije pošlo za rukom. Oni su grupnu fazu odigrali na sasvim zadovoljavajućem nivou kao i celokupnu playoff fazu, sve dok ih u finalu nije sačekao neverovatni Team Liquid. Amerikanci su i ovaj put bili na zavidnom nivou što se i moglo videti kroz celokupan skor na ovom turniru. Oni su ovaj trofej podigli bez i jedne izgubljene mapu pri rezultatu 9:0.

CS:GO ponedeljak 15.07. 14:11 Komentara: 0

Šesto kolo EBL-a prošlo bez većih iznenađenja

Kao i svaki put do sada ekipa RUR-a vam prenosi svoje viđenje novog kola Esports Balkan Lige. Ovoga puta u pitanju je 6. kolo koje se odigralo ovog četvrtka. Kao i svaki put do sada odigrana su 4 meča, a ovoga puta su na programu bili mečevi između ekipa Asus i The Plan, x25 i LVL Up, Upper Echelon i Random 5, CZV i Wild.

LoL petak 12.07. 12:44 Komentara: 0

Skinovi koji vam daju “blagu” prednost | 1. deo

Iako je svima dobro poznato da je League Of Legends jedna od retkih besplatnih video igara koja je doživela ogroman uspeh koji je i dalje na istom nivou, stvari ipak baš i nisu takve kakve nam se čine. Kao što znate ovaj igra nudi dosta kozmetike koja se može kupovati IRL parama koje ne možete zaraditi igranjem igre. U ponudi su najrazličitiji skinovi za svaki segment ove igre. Okej, ovo do sada ste sve znali, ali da li ste znali da neki od tih skinova mogu uticati na igru i gameplay, iako su oni na izlged samo “obični skinovi”. U ovom tekstu ćemo pričati upravo o tim skinovima koju vam mogu dati blagu prednost u odnosu na ostale igrače koj nisu bili spremni da izdvoje novac za ovu igru.

LoL četvrtak 11.07. 17:49 Komentara: 7

Najbogatiji CS:GO igrači

Svi znamo da je esports industrija najbrže rastuća u poslednjih par godina i da se u njoj i te kako vrti mnogo para. Ima dosta video igara koje učestvuju u ovome ali između ostalih tu je Counter Strike : Global Offensive koji se u svakom trenutku nalazi u prva 3 mesta po zaradi njegovih igrača.

CS:GO utorak 9.07. 16:55 Komentara: 13

TOP 5 najboljih poteza ESL One-a u Kelnu

Juče se završio jedan od najvećih CS:GO turnira godine, ESL One u Kelnu, na kojem je Team Liquid na kraju izašao kao pobednik. Kao i svaki put kada se održava jedan turnir ovakvog kvaliteta, nađe se pregršt prelepih poteza. Stoga, najbolji svetski igrači su se još jednom potrudili da nam prirede fantastičnu zabavu, a mi smo se fokusirali da izvučemo neke najbolje poteze, kako bi i vi mogli još jednom, ili po prvi put da uživate u njima.

CS:GO ponedeljak 8.07. 14:55 Komentara: 0
strana 1 od 17 idi na stranu