Esports B92.net

BIG dovodi denisa; Nex ponovo odlazi na pauzu

Nemačka organizacija BIG, danas je objavila vest, iz koje saznajemo da će jedan od njihovih glavnih igrača ponovo morati da se povuče sa profesionalne scene. Bolovi u zglobu ruke sa početka godine su mu se vratili, što ovoga puta znači da će najverovatnije morati na operaciju.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Samim tim, organziacija je donela odluku da krene u potragu za novim igračem. Odlučili su se da dovedu jednog od najiskusnijih nemačkih igrača, Denisa ”denis” Hovela, koji iza sebe ima čak 8 nastupa na velikim Major turnirima.

Denis je poslednjih 18 meseci proveo, igrajući za Sprout, gde je pored par trofeja regionalnih turnira, najbolji uspeh zabeležio, kada su se takmičili na ELEAGUE Majoru u Bostonu 2018. godine. Ipak, pre toga nastupao je više od dve godine za Mousesports, što je definitvno bio vrhunac njegove karijere, sa nekoliko visokih plasmana na nacionalnim turnirima.

Što se tiče nexa, još uvek nam nije poznato, kada će se vratiti. Nakon dvomesečne pauze na početku 2019. godine, vratio si u aktivni sastav BIG-a i od tada je beležio rejting od 1.04, što ga čini najnoljim igračem u ekipi.

Iako Denis ranije nije nastupao za BIG, dobro se poznaje sa kapitenom nemačke ekipe, Gobom, sa kim je zajedno igrao u Mousesportsu. Njihov prvi oficijelni meč odigraće se 21. maja u nastavku ESL Pro Lige.

Esports

Svi dobijaju Aghanim Scepter u novom Dota 2 peču 7.22

Dugo isčekivani Dota 2 peč pojavio se rano ujutru, po završetku svih kvalifikacija za predstojeći Minor, čiji je cilj da potpuno osveži igru i promeni kompletnu metu pre nego što započnu pripreme za The International 2019. Kao što možemo primetiti, sve u ovom peču se uglavnom osvrće oko Aghanima, koji od danas mogu da koriste svi heroji, pa čak i Roshan.

Dota 2 subota 25.05. 13:52 Komentara: 5

OG Ceb je od sinoć u centru pažnje zbog rasističkih izjava

Zvezvda prošlogodišnjeg Dota 2 Internationala, Sebastien “7ckngMad” Debs (Ceb), se trenutno nalazi u centru pažnje Dota 2 zajednice, zbog rasističkih komentara, koje je uputio svom saigraču. Na redditu se prvo pojavila objava ”žrtve”, u kojoj je igrač, kojem je Ceb uputio neprijatne komentare, uslikao par situacija, iz kojih vidimo da se francuski igrač neprimereno ponašao. Cela objava bila je fokusriana na tome da opiše kako je ruski igrač žrtva, dok je Ceb bio veoma agresivan. Kompletnu objavu možete pronaći na ovom linku, a kao i obično, svaka priča ima dve strane.

Dota 2 petak 24.05. 17:20 Komentara: 9

Sacre promovisan na poziciju top lejnera za SK Gaming

Pripremajući se za predstojeću letnju sezonu LEC lige, SK Gaming je napravio izemu sastavu. Hrvatski top lejner Toni ’’Sacre’’ Sabalić, preuzeo je poziciju startnog top lejnera. Stoga, Horhe ’’Werlyb’’ Kazanovas Moreno – Tores, zaigraće za Academy tim u narednoj sezoni.

LoL četvrtak 23.05. 10:26 Komentara: 0

DoubleAiM je novi džangler Crvena Zvezda Esports tima

Crvena Zvezda Esports je juče na svom Instagram profili najavila da stiže novo pojačanje u redove League of Legends ekipe. Danas smo dobili zvaničnu informaciju o kome se radi. Najnoviji član Zvezdine petorke je legendarni džangler Aleksa ’’DoubleAiM’’ Stanković, koji je prethodne četiri sezone igrao za ekipu ASUS ROG ELITE.

LoL sreda 22.05. 17:45 Komentara: 7

Objavljlen datum početka pete sezone Esport Balkan Lige

Dugoiščekivani početak pete sezone regionalne Esport Balkan Lige, zakazan je za 24. jun. Krajem marta, održano je veliko finale četvrte sezone u Kombank Dvorani, gde je na iznenađenje svih, trijumfovala bugarska ekipa Random5. Iako su svoje mesto u ligi pronašli kroz otvorene kvalifikacije, bugarska petorka je u finalu savladala Crvenu Zvezdu Esports i došla do titule šampiona Balkana.

LoL utorak 21.05. 23:00 Komentara: 0
strana 1 od 19 idi na stranu