Astralis pobedom u finalu ESL Pro Lige osvaja $1,250,000

Astralis je sinoć u velikom finalu uspešno odbranio titulu ESL Pro Lige, savladavši Team Liquid rezultatom 3-1.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Ponedeljak, 10.12.2018.

19:50

Astralis pobedom u finalu ESL Pro Lige osvaja $1,250,000

Team Liquid je na trenutak omogućio gledaocima da veruju da je iznenađenje moguće, nakon što su imali prednost od 1-0 i prednost na drugoj mapi. Na njihovu nesreću, tada se pali mašina zvana Astralis, pa do samog kraja nije delovalo kao da severnoamerička ekipa opsnije ih ugrozi. Za Team Liquid ovo je šesto finale na velikim turnirima koje su izgubili u 2018. godini, a četvrto koje gube od najbolje ekipe na svetu. Astralis je pobedom u ovom meču kompletirao Intel Grand Slam, pa su pored $250,000 nagradnog fonda sa ovog turnira, osvojili još milion dolara.

Ovaj duel započeo je na Trainu, izbor Astralisa. Ipak, Team Liquid sjajno započinje i osvaja 7 od početnih osam rundi. Do kraja poluvremena obe ekipe su osvojile po 3 runde, pa se Astralis našao u velikom zaostatku. U drugom poluvremenu Astralis osvaja prve četiri runde, ali tu se zaustavlja njihova serija, pošto Liquid uspostavlja dobru defanzivu i osvaja sve runde do kraja mape. Konačan rezultat bio je 16-8.

Elige je bio najbolji igrač na prvoj mapi, a tu formu je preneo i na drugu mapu. Igrao se Mirage, a Liquid je poveo 4-0. Tada Xyp9x dobija nekoliko 1v1 situacija i Astralis preuzima vodstvo, uzevši 6 rundi za redom. Liquid se tada ponovo sabrao i prekinuo njihovu seriju, da bi se ovo poluvreme završilo rezulatom 9-6 za severnoamerički ekipu. S obzirom da se device još uvek nije aktivirao u ovom finalu, Gla1ve je preuzeo stvari u svoje ruke, pa je sa 4 fraga osvojio svojoj ekipi pištolj rundu. On je nastavio da igra sjajno tokom celog drugog poluvrena, što je bilo dovoljno da ekipa napravi seriju od 10-2 i konačnim rezultatom 16-11, izjednači u ovom finalu. Treća mapa bio je Inferno, a po prvi put u ovom finalu Astralis ima prednost na poluvremenu. Poveli su sa 10-5, da bi tada Liquid pokazao da i dalje ima borbe u njima. Osvojili su 6 od narednih sedam rundi, pa je rezultat bio izjednačen na 11-11. Gla1ve i Xyp9x tada ponovo počinju da igraju vanserijski i danska ekipa privodi ovu mapu kraju, uzevši poslednih 5 rundi.

Poslednja mapa na ovom turniru bio je Dust 2, a njegov tok išao je dosta slično kao i Mirage. Jedno veoma zanimljivo prvo poluvreme, u kojem je Team Liquid izašao kao vodeća ekipa rezultatom 8-7. Tada započinje apsolutna dominacija Danaca, koji osvajaju 9 od 11 odigranih rundi u drugom poluvremenu. Device se konačno aktivirao u ovom finalu, što je značilo da Liquid više nema nikakve šanse za povratak u ovom meču. Slavili su sa 16-10 i tako su osvojili još jedan trofej u nizu u 2018. godini. Ova istorijska pobeda Astralisa je još samo jedan dokaz da su oni najbolja CS:GO ekipa svih vremena. Iako je za Team Liquid završena ova godina, danska ekipa će otputovati za par dana u Lisabon, gde će se boriti za još jedan trofej. Po završetku ovog turnria Intel Grand Slam nagradni fond se resetovao, a prvi događaj sledeće Intel Grand Slam sezone biće IEM u Katovicama.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: