5 vrhunskih CS:GO igrča, koji su i dalje bez ekipe

Kada pogeldamo trenutno stanje profesionalne CS:GO scene, možemo primetiti da na listi slobodnih igrača, postoji veliki broj vrhunskih talenata, koji bi bez problema trebali da pronađu nove ekipe.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Utorak, 23.04.2019.

19:20

5 vrhunskih CS:GO igrča, koji su i dalje bez ekipe

Izvor: RUR Esports

Nikada ranije nismo prisustvovali ovakvoj situaciji, gde bi mogli da napravimo dva vrhunska sastava od slobodnih igrača. Zato smo mi ovoga puta odlučili da izdvojima neka najpoznatija imena, koja su trenutno bez ugovora:

Miikka ‘suNny’ Kemppi
Jedan od najboljih igrača prethodne godine, na iznenađenje svih, ostao je bez ekipe, kada je Mouz odlučio da obnovi svoj sastav. Do avgusta 2017. godine, kada se pridružio ekipi mousesports predstavljao je Ence i Penta Esports.

Njegovim dolaskom u Mouz, počeo je najbolji period ikada za tu organziaciju. Do kraja 2018. godine osvojili su 4 velika trofeja i zabeležili su još veliki broj vrhunsmih rezultata, zbog kojih je Sunny dobio nagradu za 16. najboljeg igrača 2018. godine.

Iako Mouz i dalje verovatno traži veliku odštetu za njega, bilo bi neverovatno da ovaj igrač uskoro ne pronađe novo okruženje.

Robin ‘flusha’ Rönnquist
Kada se flusha razišao sa Fnaticom, ljudi su verovali da više nećemo gledati flushu na najvišem nivou. Ipak, dok je igrao u dresu Cloud9-a, bez ikakve sumnje bio je njihov najbolji igrač, iako je dosta vremena proveo igrajući kao IGL.

Nakon što se razišao sa severnoameričkom organizacijom, naveo je da želi da se povuče na neko vreme sa profesionalne CS:GO scene, zbog privatnih razloga.

Sada kada je od toga prošlo par meseci, interesovanje raste, pa se nadamo da ćemo uskro ponovo gledati Señor Vac-a u akciji.

Fabien ‘kioShiMa’ Fiey
Kio je igrač, koji očigledno u poslednje vreme nema previše sreće, kada su u pitanju ekipe koje predstavlja. Dvostruki osvajač Majora već dugo ne uspeva da pronađe ekipu, koju će predstavljati na duže staze, iako je iz Flushu bio najbolji igrač C9-a prethodnih par meseci.

Rush je za njega izjavio da je vrhunski saigrač, ali da ne želi da igra na način, na kakav želi ostatak ekipa, što je glavni razlog njegovog odlaska.

Sada kada je izjavio da želi da se vrati u Evropu, videćemo da li će baš neki od vodećih evropskih sastava biti voljan da pruži šansu veteranu iz Francuske, a bilo bi suludo da to ne urade.

Martin “STYKO” Styk
Iako Styko u poslednje vreme igra zajedno sa Krytalom i Maikeleleom u ekipi NoChance, oni se ne nalaze pod ugovorom. Slovak je imao promenljive partije u poslednjhi godinu dana, ali i dalje važi za jednog od najboljih support igrača u sceni.

Možemo reći da je prošle godine loša forma Mouza počela, kada su njega zamenili za Snaxa. Iako nije poznat kao vrhunski fragger, svakoj dobroj ekipi potreban je dobar support igrač, a to je uloga, koju ovaj momak obavlja fantastično.

Owen ‘smooya’ Butterfield
Momak, koji se pojavio na velikoj sceni tek prošle godine, igrajući za nemačku ekipu BIG, u mnogim navratima nam je pokazao koliko je talenat.

Britanac je početkom godine izjavio da ne želi da nastavi da igra za BIG, jer se ne oseća kao pravi deo ekipe. Iako je bio uz Tabsena njihov najbolji igrač, odlučio je da krene u potragu za novom ekipom, koja igra, komunicirajući na engleskom jeziku

Smooya se i dalje nalazi pod ugovor nemačke ekipe, ali su prihvatili njegov zahtev da ga prebace na transfer listu. BIG navodno za njega traži odštetu od $30,000, što u odnosu na neke druge igrače, danas nije velika brojka.

Svoj kvalitet dokazao nam je prošle godine, pa ukoliko se pronađe neka ekipa, kojoj je potreban novi AWPer, ovo je igrač, kojeg bi morali da potraže.

Pored pomenutih igrača, vredni pomena su:
  • William ”draken” Sundin
  • Abay “Hobbit” Khasenov
  • Niels-Christian “NaToSaphiX” Sillassen
  • Jakob “JUGi” Hansen

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: