PRITISAK KARLE DEL PONTE ZA IZRUCENJE MILOSEVICA HAGU

Izvor: B92

Sreda, 14.02.2001.

16:12

Default images
Glavni tuzilac Haskog tribunala Karla del Ponte u cetvrtak zapocinje turneju po glavnim gradovima evropskih drzava s namerom da izvrsi pritisak na zapadne lidere za izrucenje bivseg jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica i drugih lica osumnjicenih za ratne zlocine pocinjene na prostoru prethodne Jugoslavije sudu u Hagu. Karla del Ponte ce najpre posetiti Rim i Brisel, a kasnije i u druge evropske glavne gradove i Sjedinjene Americke Drzave, saopstili su zvanicnici suda. Kako prenosi TANJUG, oni navode da je njena misija da ubedi zapadne lidere da ne prihvate dogovor sa novom demokratski izabranom jugoslovenskom vladom, koja je odbila zahteve Tribunala da izruci Milosevica. Del Ponte ce obavestiti zapadne lidere o svom susretu proslog meseca sa jugoslovenskim predsednikom Vojislavom Kostunicom, navode isti izvori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: