Partizan odbranio titulu !

Izvor: B92

Sreda, 07.05.2003.

19:02

Default images

Fudbaleri Partizana odbranili su titulu šampiona Srbije i Crne Gore. Crno-beli su na domaćem terenu pobedili Vojvodinu sa 4:0 (1:0) u meču 30. kola i tako stigli do nedostižnih 13 bodova prednosti, 4 kola pre kraja prvenstva. Strelci za Partizan, pred oko 4.000 gledalaca, bili su Zvonimir Vukić (3) i Taribo Vest (njegov prvi gol u dresu Partizana).

Partizan je bio bolji tim od prvog minuta utakmice, a gosti za 90 minuta nisu stvorili priliku za postizanje gola. U prvom delu, zbog velike vrućine, igralo se sporo, a igračima Partizana bilo je dovoljno nekoliko dobrih napada da ugroze Todića, postignu vodeći gol i budu oštećeni za nedosuđeni jedanaesterac. U prvom delu igre najbolji je bio Zvonimir Vukić, uz sigurnog Vesta u odbrani i raspoloženog, ali u završnici nespretnog, Lazovića.

U drugom poluvremenu viđeno je dvadesetak minuta bez prilika za gol, zatim je Vukić, posle odlične asistencije Lazovića postigao drugi gol, a u 77. minutu Taribo Vest je postigao prvi gol u dresu Partizana i proslavio ga sa svom desetoricom saigrača. Vukić je postigao i svoj treći gol minut pre kraja igre, svoj 20. u sezoni. Na kraju je na terenu otvorena boca šampanjca i igrači su, četiri kola pre kraja sezone, proslavili 18. titulu 'crno-belih'.
Predsednica Obiliæa Ceca Ražnatoviæ na Marakani - na naslovnoj strani novinaa
Drugoplasirana Crvena zvezda nastavila je seriju pobeda, savladavši na Marakani Obilić sa 5:1 (2:0), golovima Mladenovića (16), Jankovića (39), Perovića (65) i Pjanovića u 80. i 85. minutu. 

Trećeplasirani OFK Beograd pobedio je u gostima Zemun sa 2:1, dok je Sutjeska pobedila Radnički iz Niša sa 2:1 i tako napredovala sa šeste na četvrtu poziciju. Železnik je na domaćem terenu bio bolji od Hajduka iz Kule sa 3:2 i sada zauzima peto mesto, dok je Vojvodina posle drugog uzastopnog poraza pala sa treće na šestu poziciju.     

Najviše pogodaka bilo je u Budvi, gde je Zeta pobedila domaći Mogren sa 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: