U Budućnosti i Hemofarmu samouvereni pred plej-of

Izvor: B92

Sreda, 07.05.2003.

17:58

Default images

Košarkaši podgoričke Budućnosti, kao i vršačkog Hemofarma, uvereni su da će iz četvrtfinalne serije plej-ofa Frikom Juba lige izaći kao pobednici.

Prva utakmica u plej-ofu izmedju ta dva tima igra se u četvrtak u Podgorici, a počinje u 21 sat.

U Hemofarmu izažavaju uverenje da će u gostima, u prvom duelu sa Podgoričanima, uspeti da ostvare prvu pobedu, ali u Budućnosti su rešeni da iskoriste prednost domaćeg terena. Nakon poraza od Arisa u Grčkoj na "Final foru" FIBA kupa, igrači Hemofarma uspeli su da se oporave. Prethodna dva dana iskoristili su da se odmore i osveže.

"Taktičkih iznenadjenja ne može biti, jer se dobro poznajemo. Jedino što može da presudi je veća želja. Verujemo da ćemo u prvoj utakmici napraviti brejk, a u drugoj na domaćem terenu, 11. maja, završiti posao", izjavio je plejmejker Hemofarma Saša Vasiljević.

Protiv Budućnosti, Hemofarm je u nekoliko ranijih mečeva imao problema sa skokom. Vasiljević je, tim povodom, rekao da se tim usredsredio da popravi taj elemenat igre i najavio da će utakmicu pokušati da dobiju oružjem Budućnosti, odnosno, brzim kontrama. Iz tima Hemofarma će izostati samo Luka Vučinić, zbog bolesti.
Dva ovosezonska poraza od Hemofarma, a pogotovo nedavni u četvrtfinalu Kupa, učinili su da košarkaši Budućnosti s nestrpljenjem iščekuju sutrašnji okršaj s istim protivnikom, u prvom krugu plej-ofa.

Podgoričani izražavaju uverenje da mogu odigrati znatno bolje nego u tim prilikama, ali i znatno kvalitetnije nego u prvenstvenom duelu u "Morači", kada su slavili tek nakon produžetka.

To mišljenje deli i mladi plejmejker Buducnosti Ivan Koljević. "Za nas počinje najvažniji deo sezone. Nemamo pravo na kiks, pogotovo protiv Hemofarma kome smo dužni posle poraza u Kupu", izjavio je Koljević.

Prema njegovoj oceni, Hemofarm je kvalitetna ekipa, koja je na svim pozicijama pokrivena sa po dva dobra igrača. "Ipak, moramo da cenimo i sebe, a ja smatram da smo bolji tim. Motiva nam ne nedostaje, još pred našim navijačima, pa smatram da smo ovog puta znatno bliži pobedi", istakao je Koljević. U plej-of, Budućnost ulazi sa četvrte, a Hemofarm sa pete pozicije na tabeli Frikom Juba lige, posle ligaškog dela takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: