Delimično završen prvi objekat za Olimpijske igre u Atini

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.05.2003.

18:47

Default images
Vlada Grčke u ponedeljak je završila osnovne ugovorene radove na prvom delimično završenom objektu za Letnje olimpijske igre 2004. u Atini, zgradi Međunarodnog RTV-centra (International Broadcasting Center, IBC), i predala ga Organizacionom komitetu Igara.

Vlada je organizovala i platila građevinske radove i osnovne instalacije Centra što je koštalo 71 milion evra. Još 32 miliona biće utrošeno za opremanje zgrade u aranžmanu jednog Španca, vlasnika Atinske olimpijske RTV-kompanije (Athens Olympic Broadcasting company) koja će upravljati Centrom i distribuirati RTV-signal u oko 200 zemalja sveta.

Organizacioni komitet je za prava RTV-prenosa Igara dobio 700 miliona evra, što pretstavlja oko šestinu budžeta Igara, koji zvanično iznosi 4,4 milijarde evra, ali se očekuje da će biti prekoračen.

U RTV-centru nedaleko od centralnog stadiona, radiće oko deset hiljada ljudi.

Predsednica organizacionog komiteta Jana Angelopulu-Daskalaki je izjavila da je početak igara veoma blizu, s obzirom da igre počinju za 15 meseci, avgusta naredne godine, i da ima još mnogo posla koji će, kako veruje, biti obavljen na vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: