Povratak Bajrona Morena uz zvižduke

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 05.05.2003.

18:23

Default images
Fudbalski sudija Bajron Moreno, poznat po sumnjivim odlukama u meču prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva izmedju Južne Koreje i Italije, vratio se arbitraži u drugoj ligi Ekvadora, nakon sto je odslužio 20 utakmica kazne.

Mediji u Ekvadoru naveli su da se Morenovo suđenje nije promenilo u odnosu na period pre suspenzije, i da je i u prvom meču posle kazne donosio kontoverzne odluke, dodelivši jedan crveni, šest žutih kartona i jednom pokazavši na penal.

U utakmici između klubova Univerzidad Katolika i Audaz Oktabrino, navijači domaćeg tima su ga stalno vređali, iako je njihov tim pobedio sa 5:1.

Moreno je kažnjen 10. septembra prošle godine, nakon što je utakmicu produžio za 12 minuta, tokom kojih je Liga de Kito pobedila Barselonu Gvajakil sa 4:3. Treći gol Liga je postigla u u 99. minutu, a pobedonosni u 101. Minut posle toga, Moreno je označio kraj meča.

Barselona iz Gvajakila je uputila zvaničan protest nacionalnom savezu, a predsednik kluba je istakao da se Moreno kandidovao za mesto u gradskom parlamentu Kita.

Moreno je, međutim, stekao svetsku slavu zbog suđenja utakmice SP između Južne Koreje i Italije. On je poništio gol Italijanima i pokazao crveni karton kapitenu Frančesku Totiju. Nakon toga, Južna Koreja je postigla "zlatni gol" za pobedu od 2:1, i plasman u četvrtfinale.

U Ekvadoru su tog sudiju podržali, dočekujući ga ovacijama u prvoj utakmici nacionalnog šampionata posle Mondijala. Ali, tu podršku je izgubio posle meča između Lige i Barselone. Prema navodima medija, Moreno, uprkos navijanju za gradski tim, nije uspeo da dobije podršku za lokalni parlament Kita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: