Ostojić: sasvim dovoljno dokaza za istragu

Izvor: B92

Nedelja, 04.05.2003.

12:19

Default images
Republički javni tužilac Đorđe Ostojić ocenio je, u izjavi za BK televiziju, da postoji dovoljno dokaza da se protiv svih osoba osumnjičenih za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića sprovede istraga pred specijalnim većem beogradskog Okružnog suda: "Policija podnosi prijavu Okružnom tužilaštvu u Beogradu, specijalni tužilac traži od republičkog tužioca, u ovom slučaju mene, da mu se taj predmet poveri. Nakon te odluke specijalni tužilac podnosi zahtev za sprovođenje istrage specijalizovanom veću Okružnog suda u Beogradu i kreće sudska istraga po tom predmetu. Prema rezultatima dosadašnje policijske istrage i iz onoga što je u prilogu krivične prijave usledilo, osnovi sumnje su takvi da ima dovoljno dokaza da oni zaslužuju da se protiv svih tih lica i sprovede istraga pred specijalizovanim istražnim sudijom", rekao je Ostojić.

 Đorđe Ostojić je istakao da će prioritet u njegovom radu na mestu republičkog tužioca biti da predmeti protiv organizovanih kriminalnih grupa dožive pred sudom sudbinu kakvu zaslužuju: "Najpre mi imamo kao svoj osnovni zadatak da se ovi predmeti koji su sada rezultat akcije koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova nesumnjivo dobro sprovelo, da ti predmeti dožive svoju sudbinu pred sudom, znači da se kvalitetno sprovede istraga, da dokazi budu takvi da budu dovoljni za optuženje", kazao je Ostojić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: