Stokton završio karijeru

Izvor: B92

Subota, 03.05.2003.

12:16

Default images

Najbolji asistent NBA lige svih vremena Džon Stokton saopštio je u petak da mu je ovo i definitivno bila poslednja sezona u NBA ligi.

 “Mislim da sam gotov. Saopštio sam konačnu odluku ljudima iz Jute i mislim da je vreme da prekinem”, rekao je Stokton posle sastanka sa trenerom Džezera Džerijom Slounom i vlasnikom Lerijem Milerom.

Stokton je poslednjih 19 godina igrao u NBA ligi, odnosno u dresu Jute i za to vreme imao preko 15.000 asistencija i 3.265 ukradenih lopti, što ga je dovelo na vrh liste svih vremena u ovim kategorijama.  

Poslednju utakmicu u karijeri odigrao je u sredu u Sakramentu, kada je Juta eliminisana iz plej-ofa u prvom kolu.

Stokton svoju odluku medjutim nije saopštio saigračima i Karlu Melounu, drugog člana jednog od najboljih tandema svih vremena, koji je uz Stoktona igrao poslednjih 18 godina.

Stokton je pre 19 godina izabran kao 16 pik na draftu i tokom sjajne karijere zaslužio je mesto na listi 50 najboljih igrača svih vremena.  

1992. godine osvojio je zlatnu medalju na Olimpijadi u Barseloni, a ovaj uspeh ponovio je 1996. u Atlanti. 

97’ i 98’ godine on i Maloun poredvodili su Jutu do šampionske titule u zapadnoj konferenciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: