Živković (LSCG): Vlast u Crnoj Gori povezana sa kriminalom

Izvor: Beta

Petak, 02.05.2003.

22:51

Default images

Predsednički kandidat Liberalnog saveza Crne Gore Miodrag Živković optužio je u petak uveče vlast te republike za povezanost sa organizovanim kriminalom. "Optužujem Vas za spregu sa organizovanim kriminalom. Vi ste (predsednički kandidat vladajuće koalicije Filip) Vujanoviću jedna od poluga organizovanog kriminala", kazao je Živković obraćajući se svom protivkanididatu u debati na Televiziji Crne Gore.

Živković je, kao argumente za svoju optužbu, naveo 22 nerasvetljena ubistva i činjenicu da su u toj republici izdata lična dokumenta vođama kriminalnog "zemunskog" klana umešanim u ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića.

On je, takođe, naveo i umešanost zamenika državnog tužioca Crne Gore Zorana Piperovića u aferu trgovine ženama, postojanje, kako je kazao, duvanske i automobilske mafije i kazao da Vujanovićeva odgovornost leži u činjenici da je on bio predsednik Vlade Crne Gore. Vujanović je odbacio te optužbe i naveo da se radi o "besmislicama koje predstavljaju uvredu". Vujanović je kazao da u Crnoj Gori nema državnog kriminala i dodao da Živković vodi "negativnu kampanju što će građani Crne Gore znati da prepoznaju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: