Nema TV prenosa "večitog derbija"

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2003.

13:37

Default images

Upravni odbor Fudbalskog kluba Crvena zvezda doneo je odluku da televizijskog prenosa 120. "večitog derbija" neće biti, jer u klubu smatraju da derbi treba da se igra pred maksimalno popunjenim stadionom. Snimak utakmice biće emitovan na jednoj od televizija.

Zbog povećanog rizika, u prodaju će biti pušteno 37.300 ulaznica, dakle 20 posto manje od kapaciteta «Marakane». Cene ulaznica će biti 400 dinara «Zapad», 350 dinara «Istok», dok će se karte za severnu i južnu tribinu prodavati po ceni od 200 dinara.

Prodaja karata počinje u 10 časova na blagajnama stadiona «Crvene zvezde», dok će Partizan dobiti 500 karata.
Jedan od najboljih Zvezdinih igrača, Nemanja Vidić, smatra da je derbi idealna prilika da Zvezda popravi utisak i pokaže da velika bodovna prednost nije toliko realna:

»Nedeljni derbi nema takmičarski karakter, jer nam Partizan beži 19 bodova. Medjutim, razmišljamo samo o pobedi, ne samo da bi popravili utisak stvoren u ovoj sezoni, već i zbog toga što u derbiju Zvezda uvek ide na pobedu. Maksimalno smo motivisani, a činjenica je da na ovakvim utakmicama i pred popunjenim tribinama uvek igramo dobro. Derbi sa Partizanom i finale Kupa, su trenutno za nas najvažnije utakmice», kaže Nemanja Vidić.

Nenad Kovačević, smatra da igrači moraju da se oduže navijačima:
»O značaju derbija ne treba trošiti reči. Bez obzira na stanje na tabeli i formu ekipa, derbi ne gubi čar i neizvesnost. Motiv je veliki kod nas. Dolazi nam ekipa koja igra disciplinovano i efikasno. To je meč na kome se postaje igrač. Moramo da se odužimo navijačima, koji su nam tokom sezone praštali i kada je trebalo i kada nije», kaže Kovačević.

U četvrtak će u Crvenoj zvezdi biti održan sastanak na kome će se definisati svi detalji u vezi sa organizacijom utakmice. Derbi se igra u nedelju, 20. aprila od 16 časova i 30 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: