Civilne žrtve na bagdadskim ulicama, "Neretva" na televiziji

Izvor: B92

Nedelja, 23.03.2003.

18:00

Default images

O situaciji u Bagdadu za B92 detalje prenosi snimatelj SKY NEWS-a Velja Đurović. Ovo je četvrta neprospavana noć za građane Bagdada, a i za par stotina novinara koji se ovde nalaze. Jedna od tih krstarećih raketa koje su stigle u nedelju ujutro je pogodila civilni deo grada, nekoliko kuća je srušeno i ne zna se koliko ima žrtava. Među civilima ima dosta povređenih, u subotu smo bili u jednoj bolnici u koju su smešteni civili, samo u njoj je bilo preko 200 civila, bilo je i dosta dece. Što se tiče same atmosfere u gradu, to dosta podseća na situaciju kod nas 1999. godine, tu i tamo se stidljivo otvori poneka radnja, gde može da se kupi nešto svežijeg hleba ili zeleniša. Čuli smo da je u noći između subote i nedelje oduzeto 17 kamera, preko 60 satelitskih telefona, a dosta novinara je proterano. Mora da se bira svaka reč, da se meri sve što se kaže. Što se tiče morala kod ljudi, on je. Čak i u delovima koji su bombardovani, još uvek na zavidnom nivou, oni još uvek daju podršku svojoj vladi, svom predsedniku, svi su spremni da daju i život za nejga. Svew televizije su u subotu prikazivale film "Neretva", pošto su našli dosta sličnosti sa našom istorijom, vrte patriotske i revolucionarne pesme i odgovarajuće filmove, pa smo tako videli i Batu Živojinovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: