Porodice poginulih u RTS-u traže odgovornost sudije

Izvor: B92

Nedelja, 23.03.2003.

17:31

Default images

Porodice 16 radnika koji su 23. aprila 1999. godine nastradali prilikom bombardovanja zgrade državne televizije okupile su se u nedelju ispred spomenika “Zašto” u Tašmajdanskom parku. Oni zahtevaju da se preispita odgovornost sudije Radmile Dičić koja je, kako kažu, omogućila bekstvo bivšem direktoru RTS Dragoljubu Milanoviću, nakon što mu je izrečena kazna od 10 godina zatvora. "Naša potreba da se okupimo, jer nas je zajednička nesreća i zbližila, i napravila jednu ne biološku porodicu. Svakog meseca se okupljamo 23. u 14 časova, tu se vidimo, i na kraju imali smo dosat aktivnosti da uopšte dođe do istrage i suđenja, suđenje je obvavljeno, Milanović je bio odgovoran za to delo za koje je optužen, ugrožavanje opšte sigurnosti, kazna mu je određena, ali on je u bekstvu. Pre četiri godine ubijeni su naši u toj zgradi, ove ogdine ubijena je pravda", rekli su roditelji ubijenih za B92.

Porodice poginulih u zgradi RTS-a, zajedno sa nevladinom organizacijom porodica izginulih i uneserećenih najavljuju za ponedeljak obeležavanje godišnjice od početka NATO bombardovanja Jugoslavije. "Gradska vlada, vojska Jugoslavije i nevladina organizacija kreću oko deset, pola jedanaest ispred crkve Sv. Marka, odlaze do Straževice, i ostalih mesta gde su izginuli za vreme bombardovanja, kod bolnice "Dragiša Mišović" gde su izginuli ovi vojnici, kod bomabrdovanih zgrada Generalštaba, i dolaze u pola dvanaest kod spomenika "Zašto?", gde je u podne opelo za sve izginule", rekla je Žanka Stojanović za B92. Kako je najavljeno, opelo poginulima u bombardovanju u crkvi Svetog Marka održaće njegova svetost Patrijarh Pavle.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: