Pitić: Dogovorena ekonomska saradnja od 5,4 miliona evra

Izvor: B92

Sreda, 19.03.2003.

18:38

Default images
Republički ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Goran Pitić rekao je da je sa holandskim vlastima postigao dogovor o bilateralnoj ekonomskoj saradnji Srbije i Holandije vredan 5,4 miliona evra godišnje. "Otvorili smo dodatnu stranicu saradnje Srbije i Holandije. Dogovorili smo se o programu ekonomske saradnje vrednom 5,4 miliona evra", rekao je Pitić u utorak uveče beogradskim novinarima i dodao da je tokom jednodnevne posete Holandiji imao razgovore u više važnih institucija kao što su Ministarstvo ekonomije, Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i životne sredine i Privredna komora Haga. On je dodao da je ekonomska saradnja Srbije i Holandije u prethodne dve godine ukupno iznosila osam miliona evra.

Pitić je rekao da je tokom svojih susreta sa holandskim zvaničnicima zatražio i podršku u lobiranju u Briselu za integrisanje Srbije u evroatlanske strukture, kao i pomoć u razvoju tržišta kapitala. "Potrebno je da se ovakve aktivnosti nastave. Moj dolazak je pozdravljen i to je signal da Srbija ide putem kojim je išla i pre smrti Đinđića", rekao je Pitić i najavio dolazak delegacije srpskih privrednika u Holandiju za 25. jun ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: