Tica: Pouzdaniji sistem javnog prevoza u Beogradu od subote

Izvor: Beta

Sreda, 19.03.2003.

18:13

Default images
Direktor Direkcije za javni gradski prevoz Slaven Tica predstavio je novi sistem javnog gradskog i prigradskog saobraćaja, koji predviđa povećanje broja i stepena pouzdanosti polaska vozila. Tica je, na konferenciji za novinare u Skupštini grada Beograda, rekao da će se od subote, 22. marta, povećati broj vozila na ulicama za oko 150 i da će se pouzdanost sistema meriti sa 90 odsto uspešnosti, dok će se od prvog januara "priznavati samo više od 95 odsto uspešnih polazaka". Prema njegovim rečima, na svim polaznim i prolaznim stanicama biće istaknute table sa intervalima polazaka vozila, svi zaposleni u gradskim i privatnim prevozničkim preduzećima imaće identifikacione bedževe, a autobusi više neće saobraćati na tramvajskim i trolejbuskim linijama. Tica je, takođe, kazao da će gradski prevoznici u narednom periodu "baciti akcenat" i na čistoću vozila i smanjenje gužve, i dodao da se, u ovom trenutku, "ne razmišlja o povećanju cene prevoza".

Direktor Direkcije za javni gradski prevoz najavio je još i pooštravanje kontrole prva i poslednja tri polaska vozila na svim linijama i kazne za one prevoznike koji te odredbe ne budu poštovali. On je najavio i povratak autobuske linije broj 31 na trasu kroz ulicu Kralja Milana, kao i ponovno saobraćanje linije 33P do Trga Slavija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: