Nema sportskih takmičenja dok traju dani žalosti

Izvor: B92

Sreda, 12.03.2003.

22:48

Default images
Svi sportski dogadjaji koji su trebali da se održe do subote, do kada traju dani žalosti zbog ubistva premijera Srbije Zorana Djindjića su oktazani, a sportski zvaničnici u zemlji najavili su da će ligaška takmičenja u zemlji biti prilagodjena odlukama Vlade, u skladu sa vanrednim stanjem.

Prvi dogadjaj koji je otkazan je utakmica poslednjeg kola Goodyear lige izmedju Crvene zvezde i Makabija koja je trebalo da se održi u četvrtak. Iz kluba sa Malog Kalemegdana saopšteno je da će datum odigravanja ove utakmice biti naknadno saopšten a da će, do srede prodate ulaznice, važiti I dalje.

O sudbini košarkaškog derbija izmedju Crvene zvezde i Partizana koji bi trebalo da se održi u nedelju 16.marta takodje će tek biti odlučivano.

Agencije prenose, redovna kola u svim sportovima biće verovatno otkazana do daljeg, a odbojkaška takmičenja i zvanično su otkazana.

Komesar za odbojkaška takmičenja Srbije i Crne Gore Čedomir Nedeljković rekao je agenciji Beta da je doneo rešenje o odlaganju svih utakmica saveznih liga do daljeg, a da će rešenje sutra ujutro biti dostavljeno klubovima i medijima.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza SCG Branko Bulatović izjavio je Beti da je sutrašnja sednica Skupštine tog tela otkazana.

"Ne bismo želeli ništa da prejudiciramo, sačekaćemo dalje odluke i reagovaćemo u skladu sa propisanim merama", rekao je Bulatović.

On je dodao da je za četvrtak u 13 sati zakazana konferencija za novinare kada će FS SCG izdati i zvanično saopštenje.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza SCG Predrag Bogosavljev rekao je Beti da će to sportsko udruženje reagovati u skladu sa propisima vanrednog stanja.

Komesar Prve košarkaške lige za muškarce Slobodan Jelić rekao je da se utakmice Frikom Juba lige u subotu neće igrati zbog dana žalosti, ali on očekuje da zbog vanrednog stanja utakmice narednog kola neće biti odigrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: