Đukanović: Zaprepašćen sam

Izvor: B92

Sreda, 12.03.2003.

20:42

Default images
Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je da je sa premijerom Srbije bio lični prijatelj i da je utoliko više pogođen vešću o današnjem ubistvu Zorana Đinđića. Đukanović je rekao da je za tu vest saznao na beogradskom aerodromu, odakle se odmah uputio u Vladu Srbije, gde mu je potvrđena informacija o tragediji. Nakon toga Đukanović se vratio u Podgoricu. "Zaprepašćen sam, šta drugo da kažem", prenesena je Đukanovićeva izjava iz njegovog kabineta.

Đukanović je rekao da "onaj ko se odlučio na ovakav vandalski, teroristički čin, znao je da puca u ličnost koja je značila personifikaciju novog, reformskog, demokratskog lika Srbije, u čoveka koji je otvorio evropsku nadu Srbiji". "To je težak udarac ne samo za reformske snage u Srbiji, već i za demokratski pokret na širim prostorima, za uniju Srbije i Crne Gore na njenom početku", kazao je crnogorski premijer. On je ocenio da je ubistvo Đinđića "ujedno pokazatelj koliko su žilavi ostaci starog sistema, koliko su jake kriminalne strukture, i koliko je potrebno odricanja i žrtava da bi se stanje menjalo nabolje". "Posljednjih godina demokratskog uspona i Crne Gore i Srbije sa Zoranom Đinđićem izgradio sam konstruktivno partnerstvo i lično prijateljstvo. Vjerujem da će u ovim teškim trenucima demokratske vlasti u Srbiji uspjeti da uzmu situaciju u svoje ruke, i da će Srbija ostati na evropskom, demokratskom kursu, kao i da će počinioci ovog gnusnog zločina biti privedeni pravdi", izjavio je Đukanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: