Sijetl bolji od Lejkersa, Drobnjak i Radmanović sjajni

Izvor: B92

Subota, 01.03.2003.

09:54

Default images

Košarkaši Sijetla pobedili su noćas Los Andjeles Lejkerse sa 107:90. Predrag Drobnjak i Vladimir Radmanović ubacili su šampionima po 18 poena, dok je igrač utakmice bio Rej Alen sa tripl-dabl učinkom od 28 poena, 10 skokova i 10 asistencija. Sa druge strane, Kobi Brajant dao je 34 poena, dok je O’ Nil imao 18. Sijetl je posle prve četvrtine gubio sa 29:23, ali je ubrzo uz seriju od 19:5 preuzeo vodjstvo. Soniksi su do poluvremena uspeli da održe prednost, dok je na kraju trećeg perioda pri rezultatu 83:61 pitanje pobednika bilo rešeno.

Soniksima je ovo četvrta pobeda (uz jedan poraz) od trejda Pejton-Alen, dok su sinoć prekinuli seriju Lejkersa od 6 uzastopnih pobeda. Alen je inače, na jedinoj utakmici koji je Sijetl izgubio sa njim u postavi, takodje protiv Lejkersa prošle nedelje, bio samo jednu asistenciju od tripl-dabl učinka.

Mislim da sam igrač koji pored šuta može i mnogo više toga da pruži, što sam i dokazao večeras. Volim da hvatam lopte i asistiram saigračima i tako poku[avam da igram na svakom meču”, izjavio je Alen posle pobede nad Lejkersima. 

Kao i svi ostali timovi i mi dajemo sve od sebe u duelima sa Lejkersima. Večeras smo igrali dobru košarku”, rekao je Radmanović posle meča.

Najzanimljivije je bilo u Njujorku gde su domaći Niksi posle dva produžetka pobedili Orlando sa 118:110. Igrač utakmice bio je Latrel Sprivel, koi je drugom produžetku postigao 18 od svojih 28 poena. Sa druge strane Trejsi Mekgrejdi imao je 34 poena. Uzbudjenja sa parketa Medison gardena i nova pobeda Niksa ostala je u senci povlačenja po mnogima najboljeg igrača Njujorka svih vremena. Na ceremoniji tokom poluvremena Niksi su povukli iz upotrebe dres sa brojem 33, Patrika Juinga.

Posle duže pauze igrao je i Predrag Savović. On je u porazu Denvera od Nju Orlensa sa 94:88 postigao 3 poena. Igor Rakočević dao je 2 koša za isto toliko minuta u pobedi Minesote nad Klivlendom sa 118:95. Marko Jarić ostao je bez poena u porazu Klipersa od Portlanda sa 109:103.

Od ostalih utakmica izdvaamo pobedu Filadelfije nad Jutom sa 104:83 i Memfisa nad Majamiejm sa 126:116.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: