Pobede Partizana, Zvezde i Železnika

Izvor: B92

Petak, 28.02.2003.

20:21

Default images

19. kolo fudbalskog šampionata Srbije i Crne Gore proteklo je bez većih iznenadjenja. Partizan je na domaćem terenu pobedio Radnički iz Obrenovca sa 4:2. Dvostruki strelac bio je Ivica Iliev, dok su po jedan postigli Lazović i Ilić. Crvena zvezda je bila bolja od Sutjeske sa 3:0, golovima Pjanovića, Mrdje i Dudića. Isti rezultat bio je i na Vračaru gde je Obilić pobedio Rad.  U derbiju kola Železnik je u Smederevu pobedio Sartid sa 2:0.

Na vrhu tabele nema izmena. Partizan ima 10 bodova prednosti ispred Crvene zvezde, treći je Železnik sa zaostatkom od 12 bodova.

Fudbaleri Partizana su u utakmici 19. kola nacionalnog prvenstva savladali Radnički iz Obrenovca sa 4:2 (3:2). Desetak hiljada gledalaca videli su zanimljivu utakmicu, šest golova i debi Mateusa, Malbaše i Vesta na Stadionu Partizana.

'Crno-beli' su poveli posle osam minuta igre, gol je postigao kapiten Ilić, a u 23. minutu gosti su izjednačili efektnim golom Stojmirovića, posle udarca sa dvadesetak metara.

Partizan je do nove prednosti stigao pet minuta kasnije, strelac je bio Iliev, a u 37. minutu je Danko Lazović doneo prednost od 3:1. Gosti su još jednom savladali Radišu Ilića, strelac je bio Tešić minut pre kraja poluvremena, a gol sličan prvom koji su Obrenovčani postigli doneo je rezultatsku neizvesnost. Prethodno je Lazović šutem iz slobodnog udarca pogodio prečku.

U nastavku je viđena lošija igra, teren je bio prilično oštećen, a igrači obe ekipe su često grešili. U tom dleu igre viđen je još jedan gol, Ivice Ilieva, posle odličnog dodavanja Duljaja, koji je, na opšte iznenađenje, utakmicu počeo na klupi.
Fonet
Iz drugog poluvremena pamtiće se i povreda Danka Lazovića, koji je posle jednog prekršaja sa terena iznesen na nosilima, a po reakcijama Lazovića i medicinske ekipe, radi se o ozbiljnoj povredi.

Na kraju, gledaoci nisu otišli razočarani, Taribo Vest je na trenutke delovao kao ozbiljno pojačanje, ali su povremeno greške ličile na početničke. Malbaša je ostavio dobar utisak, a u timu Partizana bolji od ostalih bili su dvostruki strelac Iliev i Duljaj.

Na stadionu kraj stare železare, u derbiju drugog prolećnog kola Prve lige, fudbaleri Sartida su pred oko 3.000 gledalaca poraženi od Železnika rezultatom 0:2 (0:1).

Prvu ozbiljnu priliku Smederevci su imali u 18. minutu, kada je Mirosavljević istrčao ispred golmana Kovačevića, koji startovao, ali je sudija Radoman ocenio da nema prekršaja, što je izazvalo negodovanje publike. Minut kasnije Kizić je šutirao glavom, ali je Kovačević bio na mestu.
Posle odlične procene situacije Šopova, koji je u kazneni prostor utrčao s desne strane, na putu mu se našao Paunović, koji je odbio loptu, ali je prihvatio Marković. On je loptu uputio do Mikića koji je dodao Đuraškoviću, koji je sa tri metra uspeo da savlada nemoćnog golmana Sartida Žilića. To je bio prvi ozbiljniji napad Železnika (u 31. minutu) i završio se golom.

Zbog drugog žutog kartona, isključen je Vladimir Matijašević, pa je Sartid u poslednjih 15 minuta imao igrača više, ali tu prednost nije uspeo da iskoristi.

Mnogo promašaja fudbalera Sartida učinilo je svoje. Kada je Lomić centrirao u 83. minutu, Đurašković je opet bio na svom mestu, lako savladao Žilića I postavio konačan rezultat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: