1. Izveštaj Evropske komisije: Srbija nije napredovala [link]
  loboda izražavanja i medija

  “Što se tiče slobode izražavanja i medija, opšte okruženje i dalje nije pogodno na ostvarivanje ovih prava”, stoji u dokumentu. U papiru se podvlači da su zabrinjavajući slučajevi pretnji, zastrašivanja i nasilja nad novinarima te da su presude oko ovih pitanja “i dalje retke”.

  “Govor mržnje i diskriminatorna terminologija se često toleriše u medijima, a retko se time bave regulatorna tela ili tužilaštvo”, stoji u dokumentu.

  U tekstu se ističe neophodnost jačanja Regulatornog tela za elektronske medije (REM). Pored ostalog, eksperti Evropske komisije su zaključili da je biloponovljenih tvrdnji da su disproporcionalno korišćene fiskalne inspekcije, kako bi se vršio ekonomski pritisak na medije.
  (Avni, 15 November 2018 20:57)

  # Comment link

 2. "According to the USA and it’s allies, the bombing and targeting of journalists (with deadly explosive balistics, and not just words) is a legitimate military exercise." (Amnesty Yugoslavia, 15 November 2018 12:12)

  Said the lover of all manner of conspiracy theories....
  (JS, 15 November 2018 14:36)

  # Comment link

 3. But America is not so stupid to state this in an official declaration! Or do you think it is Amnisty?
  (Skenderbeu 1444, 15 November 2018 13:09)

  # Comment link

 4. According to the USA and it’s allies, the bombing and targeting of journalists (with deadly explosive balistics, and not just words) is a legitimate military exercise.
  (Amnesty Yugoslavia, 15 November 2018 12:12)

  # Comment link