Za IT odeljenja prijavilo se 2.772 kandidata

Beograd -- Za upis u specijalizovana IT odeljenja u gimnazijama prijavilo se 2.772 učenika, a predviđeno je oko 1.260 mesta, kažu u Ministarstvu prosvete.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock, ilustracija
Foto: Thinkstock, ilustracija

Za otvaranje odeljenja učenika sa izuzetnim sposobnostima za informatiku i računarstvo prijavilo se 60 državnih gimnazija i šest privatnih gimnazija.

Interesovanje malih maturanata mnogo je veće nego prošle godine, kada se za specijalizovana IT odeljenja prijavilo 556 đaka.

Prijemni ispit zakazan je za 3. jun i polagaće se u 14 gimnazija širom Srbije. Na prijemnom će biti test iz matematike i zadaci srednjeg i naprednog nivoa.

U Ministarstvu prosvete ranije su najavili da će u zavisnosti od rezultata prijemnog ispita, od naredne školske godine biti upisana i tri IT odeljenja na jezicima nacionalnih manjina, s obzirom na to da se za polaganje prijemnog ispita prijavilo i 76 đaka pripadnika mađarske i slovačke nacionalne manjine.

Na sajtu Ministarstva prosvete objavljen je probni test matematike za učenike sa posebnim sposobnostima za informatiku i računarstvo. Tu mali maturanti mogu da se uopoznaju sa tipom zadataka koji će biti na završnom ispitu.

Biz

Počela IT obuka za žene

Beograd -- Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić pozdravila je početak obuka iz programiranja za žene.

IT Biz nedelja 19.11. 14:18 Komentara: 2
strana 1 od 189 idi na stranu