Lidl sprema veliki bum: Pritisak nikada veći...

Nemačka grupa Švarc, vlasnik maloprodajnih lanaca Lidl i Kaufland, planira u tekućoj poslovnoj godini da ostvari prihode veće od 100 milijardi evra.

Izvor: Poslovni dnevnik
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Lidl će operativno poslovanje u Srbiji početi tokom 2018. godine, istovremenim otvaranjem između 10 i 20 prodavnica. Kompanija Lidl Srbija objavila je konkurs za zapošljavanje više od 1.000 prodavaca u 18 gradova Srbije.

Oni su najavili i dalja ulaganja kako bi zadržali trend rasta iz prethodnih godina.

Grupa je u prošloj poslovnoj godini koja je završila u februaru povećala prihode za 7,4 odsto, na 96,9 milijardi evra, sa udelom Lidla u tom iznosu od 74,6 milijardi evra.

Lidl ima ukupno 10.460 trgovina u Evropi i SAD, navodi Rojters.

Švarcova ulaganja su u prošloj poslovnoj godini dosegnula sedam milijardi evra, a sličan iznos planiraju i za ovu godinu, prenosi Poslovni dnevnik.

Nameravaju da otvore oko 300 do 350 novih trgovina i povećaju asortiman proizvoda sa sadašnjih 1.800 na 2.500, kazao je izvršni direktor grupe Švarc Klaus Gehrig za nemački list Frankfurter algemajne cajtung (FAZ).

"Pritisak da se nešto menja nikada nije bio veći", kazao je Gehrig prema FAZ-ovom izveštaju.

Lidl i konkurent Aldi povećavaju ulaganja u poslednje vreme u nizu zemalja, posebno u Britaniji, gde postupno povećavaju tržišne udele na račun tradicionalnih tržišnih aktera.

Lidl je sredinom prošle godine takođe otvorio prvih 100 trgovina u SAD, najavljujući i do 50 odsto niže cene u odnosu na konkurenciju.

Biz

Skok profita Ahold Deleza

Hag -- Lanac supermarketa Ahold Delez je u četvrtom tromesečju prošle godine u svetu imao rast zarade za više od 300 odsto na 744 miliona evra u odnosu na lani.

Svet sreda 28.02. 15:33 Komentara: 2
strana 1 od 441 idi na stranu