Biz - B92.net

Zara će naplaćivati i papirne kese u prodavnicama

Madrid -- Vlasnik brenda Zara, kompanija Inditeks, saopštila je da će od sledeće nedelje početi da naplaćuje 10 evrocenti za papirne kese u svim prodavnicama u Španiji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/gpointstudio
Foto: Depositphotos/gpointstudio

Na taj korak odlučila se zbog svog opredeljenja za održivost i ponovnu upotrebu ambalaže.

Inditeks će tu meru uvesti u više od 1.400 prodavnica u matičnoj zemlji, koje u kompanijskim globalnim prihodima od prodaje učestvuju sa 14 posto, a u budućnosti će razmotriti širenje te mere i na druga tržišta, izveštava Rojters.

Papirne kese će se naplaćivati u prodavnicama svih Inditeksovih robnih maraka, uključujući Zaru i Masimo Duti.

Sav prihod od papirnih kesa kompanija planira da uloži u ekološke projekte koje vode lokalne neprofitne organizacije u Španiji.

Ovaj potez dolazi nakon prethodne odluke kompanije da eliminiše plastiku iz svog poslovanja. Inditeks je prošle godine izbacio iz upotrebe plastične kese u svojim prodavnicama i onlajn narudžbinama i zamenio ih papirnim kesama i ambalažom koja je reciklirana i koja ponovo može da se reciklira.

"Ovo je još jedan korak napred. Želimo da ohrabrimo kupce da istu papirnu kesu koriste ponovo", rekao je portparol Inditeksa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Svet

Cepanje giganta na tri dela

Rukovodstvo "Tošibe" je 12. novembra objavilo plan o podeli po kom će taj konglomerat, najpoznatiji po elektronskim uređajima, praktično prestati da postoji.

Svet nedelja 28.11. 11:52 Komentara: 0