Ukrajina urgira da SAD uvedu sankcije za sve ruske banke

Ukrajina poziva administraciju američkog predsednika Džozfa Bajdena da uvede sankcije za sve privatne ruske banke.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 12.08.2022.

14:56

Ukrajina urgira da SAD uvedu sankcije za sve ruske banke
Ilustracija: Shutterstock/NINA IMAGES

To je izjavila izaslanica Kijeva u Vašingtonu Oksana Markarova za Blumberg.

Ona je, u intervjuu njujorškoj agenciji, rekla da vlada predsednika Volodimira Zelenskog želi da SAD dodaju po nekoliko banaka nedeljno na svoju listu ruskih finansijskih institucija kojima su uvedene sankcije.

Ukrajinska ambasadorka je napomenula da je zahtev prenela Ministarstvu finansija SAD, prenosi Raša tudej (RT).

"Sankcije su važne koliko i oružje. Čim se uvedu sankcije jednoj banci, neka druga privatna banka odjednom postaje finansijer (ruske) industrije ili vojske", rekla je Markarova, bivša ministarka finansija, dodajući da je svaka ruska banka legitimna meta sankcija.

Ona je navela dalje da, iako bi nekoliko banaka moglo da se poštedi za određene namene, "svim ostalim treba uvesti sankcije, jer su sve angažovane na finansiranju njihove terorističke mašinerije koja vodi rat", prenosi Raša tudej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: