Svet

Sreda, 19.10.2022.

12:00

U Severnom toku 1 iznenada registrovan mali protok gasa

Protok male količine gasa iznenada je registrovan danas u ruskom gasovodu Severni tok 1, javlja Rojters pozivajući se na podatke s veb sajta operatera.

Izvor: Tanjug

U Severnom toku 1 iznenada registrovan mali protok gasa
Foto: EPA-EFE/ CLEMENS BILAN

Podsetimo, pre samo nekoliko nedelja je taj cevovod u Baltičkom moru oštećen u eksplozijama, za koje istražni timovi kažu da su izazvane sabotažama.

Protok gasa je jutros između 7:00 i 8:00 časova po srednjoevropskom vremenu iznosio 102 kilovat-časa na sat (kWh/h) u odnosu na nula kWh ranije, da bi se sat vremena kasnije povećao na 119 kWh/h, pokazali su podaci.

Operater "Severnog toka“ nije odgovorio na zahtev Rojtersa za komentarom tako da za sada nije dostupno bilo kakvo objašnjenje.

Smanjene isporuke gasa iz Rusije, koje su nekada podmirivale 40 posto potreba Evrope, ostavile su Evropsku uniju da se bori s nalaženjem zajedničkog odgovora na rastuće cene koje su produbile krizu troškova života domaćinstava i preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

EU rešila: Vršićemo pritisak

Evropska unija će vršiti pritisak na druge zemlje na ovogodišnjem klimatskom samitu COP29 da ispune obećanje o prelasku sa fosilnih goriva na zelene alternative, stoji u nacrtu pregovaračke pozicije evropskog bloka.

8:46

13.7.2024.

12 h

Svet

Putin odobrio: Sledi povećanje

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se predviđa povećanje poreza na dobit preduzeća sa 20 na 25 odsto, objavljeno je danas na zvaničnom sajtu za pravne informacije.

19:33

12.7.2024.

1 d

Podeli: