Biz - B92.net

Tek ste našli posao? Evo pet saveta

Dolazak u novo radno okruženje za mlade radnike može biti veoma stresno.

Podeli

Novi posao je dovoljno veliki zalogaj sam po sebi, a mladi ljudi koji su tek završili fakultet su u posebno delikatnoj situaciji.

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da se bolje snađete.

Godine su samo broj

Godine vas ne definišu. Ono što definiše sve radnike je sposobnost i kompetentnost. Nemojte da dozvolite da vas ne poštuju manje samo zato što ste mlađi.

Morate znati koliko vredite

Svaki posao je privremen i stalno bi trebalo da tražite nove i bolje prilike, bilo da je reč o napredovanju ili promeni radnog mesta. Ako imate osećaj da u kompaniji u kojoj radite vaš rad nije dovoljno cenjen i da ste iscrpeli sve mogućnosti d ato popravite, potražite posao gde to neće biti slučaj.

Umrežavanje

Gde god da ste, povezujte se s kolegama, nadređenima, stručnjacima iz industrije kojom se bavite. Izgradite mrežu kontakata i održavajte te odnose.

Budite svoji

Zvuči patetično, zar ne? Međutim, najbolji način da uspete je da zaista budete ono što jeste. Ako glumite nešto što niste, dugoročno radite protiv sebe.

Nemojte se da se plašite novih početaka

Novi početak između ostalog, označava i rast, odnosno činjenicu da se razvijate kao ljudsko biće i profesionalac. Najbitnije je gledati napred.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.