Soroš razume “okupaciju“ Volstrita

Milijarder Džordž Soroš kaže da ima razuvevanja za demonstrante koji na Volstritu protestuju zbog gramzivosti na berzama.

Svet

Izvor: Beta

Ponedeljak, 03.10.2011.

20:33

Default images

"Imam razumevanja za njihove stavove", rekao je Soroš.

On je naveo i da razume nezadovoljstvo bankama i dodao da su posle krize 2008. godine mali privrednici imali gubitke zbog povećanih troškova korišćenja kreditnih kartica.

Više od dve nedelje u blizini Volstrita nekoliko stotina ljudi učestvuje u protestu "Okupirajmo Volstrit", a za vikend je stotine njih uhapšeno zato što su blokirali saobraćaj na Bruklinškom mostu gde su protestovali zbog ekonomske krize.

Aktivisti pokreta "Okupirate Volstrit" započeli su demonstracije u finansijskom distriktu 17. septembra. Aktivisti pokreta, inspirisanog prodemokratskim pokretima u arapskom svetu, kažu da sede u parku da bi pokazali svoje nezadovoljstvo sadašnjom političkom i ekonomskom klimom.

"Mi smo svih rasa, svih polova, svih vera. Mi smo većina. Nas je 99 odsto, i ne želimo da ćutimo", piše na njihovom internet sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: