Biz - B92.net

Šlemovi, panciri, dronovi: Ruske fabrike oružja rade i vikendom

Moskva -- Ruske fabrike oružja naglo su povećale proizvodnju.

Izvor: Tanjug
Podeli
AK-19; Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
AK-19; Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

One rade čak i vikendom kako bi ispunile zadatke koje je pred njih stavio predsednik Ruske Federacije i vrhovni komandant oružanih snaga Vladimir Putin.

Pravi se sve - od šlemova i pancira do najsavremenih borbenih sistema, dronova i avijacije, navodi se u izveštaju koji je preneo portal Sputnjik.

Andrej Golovatjuk, član prezidijuma ruske organizacije Oficiri Rusije i pukovnik u rezervi ukazuje da je pre svega potrebno povećati proizvodnju precizno navođene municije i projektila.

"Mislim da je izuzetno važno povećanje proizvodnje dronova, jer su dronovi pokazali svoju efikasnost. Veoma su efikasni za izviđanje i za gađanje neprijateljskih ciljeva. Troškovi su veoma veliki, jer se sada vodi uglavnom protivartiljerijska i raketna borba", predočio je pukovnik Golovatjuk.

U kompanijama u sastavu državne korporacije Rosteh koja podmiruje oko 40 odsto celokupnih državnih odbrambenih potreba, zaposleni rade prekovremeno, često i vikendom.

Proizvode se vojni avioni, helikopteri, oklopna tehnika, artiljerijski sistemi, visoko precizno oružje, sredstva za elektronsko ratovanje, sistemi za komunikacije i izviđanje, kao i druga borbena sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.