Skočila cena goriva: Komšije jeftinije toče u susednim zemljama

Cena benzina u Mađarska je skočila otkako je vlada u decembru ukinula ograničenje cene goriva i povećala poreze na gorivo.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 24.01.2023.

13:08

Skočila cena goriva: Komšije jeftinije toče u susednim zemljama
Ilustracija: Depositphotos/Ensuper

To je podstaklo mnoge vozače da toče jeftinije gorivo u susednim zemljama, u Slovačkoj i Rumuniji.

Preko Dunava u Šturovu u Slovačkoj, dizel košta 1.619 evra (1,76 dolara) po litru vikendom na lokalnim benzinskim stanicama, u odnosu na 690 forinti (1,90 dolara) na stanici MOL u mađarskom gradu Estergom.

Razlika u ceni je manja kada je reč o benzinu, objavio je Rojters.

"Putovali smo po Slovačkoj tokom praznika i kada smo napunili rezervoar videli smo koliko je jeftinije ovde", rekao je Tibor Tot, koji je vozio preko mosta koji spaja Estergom i Šturovo. Treba samo da pređemo most i tu smo. Očigledno ćemo češće dolaziti zbog ovoga", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

16 h

Podeli: