Biz - B92.net

Šef Tvitera: "Hiperinflacija će promeniti sve – desiće se uskoro"

Saosnivač Tvitera Džek Dorsi smatra da će inflacija u SAD eskalirati i da će se stvari znatno pogoršati.

Izvor: Tanjug
Podeli
Džek Dorsi; Foto: EPA-EFE/KIM CHUL-SOO
Džek Dorsi; Foto: EPA-EFE/KIM CHUL-SOO

"Hiperinflacija će promeniti sve. To će se uskoro dogoditi u SAD, pa tako i u svetu", napisao je Dorsi na Tviteru, povodom rasta potrošačkih cena u SAD, koji je blizu 30-godišnjeg maksimuma, i sve veće zabrinutosti da bi taj problem mogao da bude još veći nego što su kreatori monetarne politike očekivali, prenosi CNBC.

Predsednik Federalnih rezervi Džerom Pauel je priznao u petak da će inflatorni pritisci "verovatno trajati duže nego što se ranije procenjivalo", napominjući da bi mogli da potraju i "sledeće godine".

Lider američke centralne banke je dodao da očekuje da će FED uskoro početi da povlači vanredne korona mere podrške privredi, za koje kritičari kažu da su podstakle rast inflacije.

Tri džina najavila promene; "Scenario koji se viđa jednom u 20 godina"

Osim što nadzire društvenu mrežu koja ima 206 miliona aktivnih korisnika dnevno, Dorsi je snažan zagovornik bitkoina. On je naveo da Skver, platforma za obradu debitnih i kreditnih kartica, čiji je Dorsi saosnivač, želi da uđe u rudarenje ove kriptovalute. Skver već poseduje izvesnu količinu bitkoina i omogućava trgovanje njima.

Dorsi je aktuelni generalni direktor Tvitera i Skvera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.