Prvi tovar ukrajinskog žita kasni, uzrok nepoznat

Prvi brod za žitaricama koji je napustio ukrajinsku luku u skladu sa sporazumom postignutim prošlog meseca u Turskoj, neće stići u Liban danas.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 07.08.2022.

09:31

Prvi tovar ukrajinskog žita kasni, uzrok nepoznat
Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Brod Razoni je prošlog ponedeljka ujutru napustio luku u Odesi na Crnom moru, noseći tovar od 26.527 tona kukuruza, i trebalo je da pristane danas u lučkom gradu Tripoliju na severu Libana, kazali su ukrajinski zvaničnici i libanske lučke vlasti, prenosi Rojters.

Ukrajinska ambasada u Libanu saopštila je da brod "kasni i ne stiže danas", bez detalja o novom terminu dolaska ili uzroku kašnjenja, a zvanični podaci međunarodne službe za praćenje kretanja brodova pokazuju da se brod jutros nalazio nadomak obala Turske.

Na tovarnom listu broda, u čiju kopiju je imao uvid izveštač Rojtersa, stoji da je očekivani datum dolaska utorak, a u rubrici "odredište tereta" je navedeno "po narudžbini", što u najvećem broju slučajeva znači da se brodski teret može preneti sa jednog vlasnika na drugog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: