Prvi teretni brod u luci Černomorsk spreman za utovar

Prvi teretni brod od napada na Ukrajinu stigao je u ukrajinsku crnomorsku luku Černomorsk i spreman je za utovar, saopštilo je Ministarstvo za infrastrukturu.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 07.08.2022.

15:28

Prvi teretni brod u luci Černomorsk spreman za utovar
Ilustracija: epa/ TOLGA BOZOGLU

"Teretni brod ''FULMAR S'' stigao je u luku Černomorsk i spreman je za utovar", saopštilo je Ministarstvo na Fejsbuku, preneo je Rojters.

Ukrajinski ministar za infrastrukturu Oleksandr Kubrakov, izjavio je ranije danas da je drugi konvoj brodova sa ukrajinskim poljoprivrednim proizvodima isplovio iz ukrajinskih crnomorskih luka, u okviru sporazuma o deblokadi ukrajinskog prekomorskog izvoza.

Kubrakov je tvitovao da su četiri teretna broda "Mustafa Nedžati", "Star Helena", "Glori" i "Riva Vind", natovarena sa skoro 170.000 tona žitarica.

Ova četiri broda napustila su Ukrajinu u skladu sa okvirnim sporazumom koji su potpisale Ukrajina, Rusija, Turska i Ujedinjene nacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

16 h

Podeli: