Prodao akcije, zaradio milijarde - kako će ih potrošiti?

Direktor kompanije Tesla Ilon Mask je nedavnim prodajama akcija zaradio milijarde dolara. Šta će uraditi s tim novcem?

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.01.2022.

10:00

Prodao akcije, zaradio milijarde - kako će ih potrošiti?
Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Prema navodima CNN-a, izgledno je da će deo novca investirati u svoju kompaniju za putovanje u svemir Spejs iks. I u ovoj kompaniji je direktor i vlasnik je kontrolnih deonica.

Od 16,4 milijarde dolara, koliko je prihodovao od 8. novembra prodajom deonica, 11 milijardi će morati da izdvoji za plaćanje federalnog poreza.

Verovatno je i da će morati da plati dve milijarde poreza u Kaliforniji, gde je sedište Tesle. Tako da će mu ostati tri milijarde dolara, prenosi Klix.

Mask se na prodaju deonica odlučio u trenutku kada Tesla odlično posluje. Ona je postala šesta kompanijom u istoriji koja vredi više od bilion dolara, a čime je njen direktor postao najbogatija osoba na svetu.

U međuvremenu njegov Spejs iks prikuplja stotine miliona dolara u gotovini za finansiranje ambicioznih ciljeva. Prodajom deonica dodatno povećava mogućnost za njihovu realizaciju, prenosi Si-En-En.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: