Procurili mejlovi: Mask dao uputstvo? "Ako ne uradite ništa od ovoga - ostavka"

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask navodno je zamolio menadžere koji ne ispunjavaju naređenja ili ne objasne zašto on nije u pravu, da daju ostavku "odmah".

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.11.2021.

09:51

Procurili mejlovi: Mask dao uputstvo?
Foto: EPA-EFE/ALEXANDER BECHER

Do ovih podataka došao je Si-En-Bi-Si putem procurelih mejlova kompanije Tesla.

Mask je poslao dva mejla svim zaposlenima u Tesli u prvoj nedelji oktobra.

Šamar Sandersu: Mask ponovo pravi "rat" na Tviteru

U tom periodu, Tesla je objavila da je isporučila rekordnih 241.300 vozila tokom trećeg kvartala ove godine i "Full Self Driving Beta" program je pokrenut, a kasnije i stavljen na čekanje zbog zabrinutosti za bezbednost, prenosi Jahu njuz. Kompanija je takođe izgubila spor zbog tužbe koju je podneo bivši zaposleni, a koji je rekao da je uznemiravan na rasnoj osnovi dok je radio kao agencijski službenik.

Mask je u prvom mejlu pisao o radnicima koji slušaju muziku dok rade. On je kazao da podržava "sve izmene koje čine posao prijatnijim" i da je slušanje muzike dozvoljeno sve dok zaposleni imaju samo jednu slušalicu, zbog bezbednosnih razloga.

Moćna banka tuži Teslu: Razlog - Maskov tvit

U njegovom drugom mejlu navode se detalji o tri koraka koja menadžeri treba da slede kada prime uputstva i naređenja. Mask navodi da oni treba da mu odgovore i kažu zašto nešto što je on rekao nije tačno, pošto "povremeno može skroz da pogreši", da pitaju za pojašnjenje ili da postupe po naređenju. Ukoliko ništa od toga ne urade, biće zamoljeni da odmah daju ostavku.

Mask nije odgovorio na upite Biznis insajdera da komentariše procurele mejlove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: