Platni div menja ime

Platni div Skver (Square) promeniće svoje korporativno ime u Blok (Block), zvanično od 10. decembra.

Svet

Izvor: T portal

Četvrtak, 02.12.2021.

10:30

Platni div menja ime
Ilustracija: Depositphotos, valphoto

Ovaj potez dolazi u trenutku kada se Skver širi van svog izvornog poslovanja čitača kreditnih kartica, s fokusom na nove tehnologije kao što je blokčejn.

Digitalna platna kompanija Džeka Dorsija (koji je, uzgred budi rečeno, najavio i odlazak sa pozicije izvršnog direktora Tvitera) saopštila je u objavi da novo ime, koje stupa na snagu 10. decembra, "priznaje rast kompanije" i 2stvara prostor za dalji rast", prenosi T portal.

Blokovim deonicama će se i dalje trgovati pod oznakom SQ na berzi u Njujorku.

"Izgradili smo brend Square za naš Seller posao, gde mu je i mesto. Block je novo ime, ali naša svrha ekonomskog osnaživanja ostaje ista. Bez obzira na to kako rastemo ili se menjamo, nastavićemo da gradimo alate za povećanje pristupa privredi", rekao je Dorsi, suosnivač i izvršni direktor, u izjavi.

Kako podseća portal, Dorsi je suosnivač Skvera od 2009. godine, kompanije sa fokusom na lična plaćanja i njegov istoimeni čitač kartica, a koji ljudima omogućava prihvatanje plaćanja kreditnim karticama na pametnom telefonu.

Skver sa sedištem u San Francisku od tada je dodao peer-to-peer aplikaciju za digitalno bankarstvo i kreditiranje malih preduzeća, dobio je bankovnu licencu i počeo da nudi kriptovalute i trgovanje deonicama. Kompanija je kupila pružaoca usluge "kupi sada plati kasnije", Afterpay, te Džej-Zijevu uslugu za striming muzike Tidal.

Kad se udruže biznismen i reper: Osnivaju fond za razvoj bitkoina

Takođe raste i na bitkoinu s kripto-fokusiranim poslom zvanim TBD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: