Pentagon doskočio dronovima: Citadelu milionski ugovor za AI sistem koji ih prizemljuje VIDEO

Citadel Defense dobio je više miliona dolara vredan ugovor za "Titan", sistem zaštite od dronova zansovan na veštačkoj inteligenciji i radiofrekvencijama.

Svet

Izvor: B92

Subota, 06.02.2021.

09:09

Pentagon doskočio dronovima: Citadelu milionski ugovor za AI sistem koji ih prizemljuje VIDEO
Foto: Depositphotos/Feverpitch

Tokom procesa selekcije koji je podrazumevao test 24 sistema za borbu protiv malih bespilotnih letelica, Titan je pokazao izuzetne odbrambene sposobnosti u raznolikim uslovima i okolnostima, piše Difens post.

Kako se navodi, operateri odbrambenih sistema dali su prednost Citadelovom sistemu jer je "pokazao tehničku superiornost u mnogim nepredvidivima scenarijima uključujući i nalet rojeva dronova".

Titan

Sistem Titan koristi veštačku inteligenciju i mašinsko učenje kako bi posedovao mogućnost autonomog rada i najbržeg reagovanja protiv neprijateljskih malih dronova. Sistem se može postaviti u rad za manje od pet minuta a štiti vazdušni prostor daleko izvan domašaja pogleda.

Kako je Pentagon odlučio, Titan će se koristiti za zaštitu vojnika, brodova, vozila i vojnih baza od pretnji dronova kada veći sistemi ne mogu od njih da se odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: