Biz - B92.net

Italija: Zamrznute nekretnine dvojice ruskih oligarha

Italija je zamrzla nekretnine u vlasništvu dvojice ruskih oligarha u luksuznom letovalištu Portofino, u Sirmioneu na jezeru Garda i u Rimu, javlja Rojters.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/AnnaNepaBO
Foto: Depositphotos/AnnaNepaBO

Policija je zaplenila Vilu ''''Altačijaru'''', zdanje sa parkom na rtu Portofino na Ligurijskom moru, kao i imanje i automobil u Rimu od Eduarda Hudainatova, bivšeg izvršnog direktora ruskog energetskog giganta Rosnjeft.

Hudainatov je stavljen na listu sankcionisanih lica EU nakon napada Rusije na Ukrajinu, rekao je jedan od izvora, dodajući da njegova imovina vredi oko 57 miliona evra.

Italijanska policija je u maju zaplenila luksuznu jahtu vrednu oko 700 miliona dolara za koju se veruje da je u vlasništvu Hudainatova i koja je u medijima dovođena u vezu sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. U odvojenoj operaciji, policija je zamrzla posed u Sirmioneu, gradu na jezeru Garda u severoistočnoj Italiji, vredan više od 15 miliona evra.

Jedan od izvora je rekao da pripada Grigoriju Berezkinu, predsedavajućem ruske grupe "Esn".

Italija je u martu i aprilu zaplenila vile i jahte vredne preko 900 miliona evra od bogatih Rusa, koji su redovno dolazili u tu zemlju na odmor i kupovali imanja na mnogim prestižnim lokacijama.

Ukupna vrednost imovine koja je do sada zaplenjena u Italiji od ruskih oligarha iznosi više od 1,7 milijardi evra, navodi se u ažuriranom zvaničnom spisku Guardie di Financa, italijanskog sektora policije pri Ministarstvu finansija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.