Bitkoin opet pao

Bitkoin je pao na najniži nivo u poslednjih nedelju i po dana, ali je još u poziciji da oktobar završi s najboljim mesečnim rezultatom od februara ove godine.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.10.2021.

12:23

Bitkoin opet pao
Ilustracija: kkssr/Shutterstock

Najveća kriptovaluta na svetu po tržišnoj kapitalizaciji pala je za 3,7 posto na 58.100 dolara, što je njen najniži nivo od 15. oktobra, dok je u odnosu na rekordnu vrednost svih vremena od 67.016 dolara, koju je dostigla u utorak, u minusu za 13 procenata.

Pad bitkoina je rezultat pojačane aktivnosti trgovaca, koji su pohrlili da unovče dobitke od nedavnog jačanja ove kriptovalute, kaže Toni Sikamor, analitičar australijske investicione platforme Siti indeks.

Bitkoin do sada u tekućem mesecu beleži rast od skoro 35 odsto, što će, ukoliko tako ostane, biti njegov najbolji učinak u poslednjih osam meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: