Bajden oprezan - plaši se nemačke reakcije?

Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena je protiv inicijative Kongresa o uvođenju novih sankcija Severnom toku 2, piše Hil.

Svet

Izvor: Sputnjik

Nedelja, 28.11.2021.

09:10

Bajden oprezan - plaši se nemačke reakcije?
Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Bez obzira na nedavno stupanje na snagu sankcija protiv kompanija Transadrija i broda Marlin koji su radili na projektu gasovoda, američki senatori nastavljaju sa pozivima za uvođenje strožih mera protiv Severnog toka 2. Ipak, Bela kuća je oprezna prema ovakvim inicijativama, jer se plaši reakcije Nemačke, prenosi Sputnjik.

"Ovo je težak trenutak za Bajdena, jer predsednik želi da bude oprezan po pitanju ekonomskih interesa Nemačke, ali se nalazi pod pritiskom zbog sve borbenije pozicije Moskve prema Ukrajini", piše list.

Kako pišu mediji, državni sekretar Entoni Blinken pozvao je da se blokira usvajanje amandmana na nacrt vojnog budžeta koji se tiče sankcija protiv operatera gasovoda Nord strim 2 i drugih kompanija koje učestvuju u testiranju i sertifikaciji gasovoda. Štaviše, njenim autorima, senatorima-republikancima Džejmsu Rišu i Tediju Kruzu odbijeno je glasanje povodom njihove inicijative zbog "neidentifikovanih proceduralnih prepreka u Predstavničkom domu".

Ipak, kongresmeni će nastaviti da insistiraju na usvajanju amandmana, dok samo glasanje obećava da će biti vrlo teško, posebno za predstavnike Demokratske stranke koji podržavaju sankcije i sada su došli u sukob sa stavom Bajdenove administracije, zaključuje Hil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: