Naftni div zatvara pumpe

Naftni div "Šel" saopštio je da se povlači iz maloprodaje energenata u tri evropske države zbog slabe zarade.

Svet

Izvor: Fenixmagazin/Hina

Utorak, 06.06.2023.

19:58

Naftni div zatvara pumpe
Foto: shutterstock, Ground Picture

Multinacionalna naftna kompanija, osnovana u Ujedinjenom Kraljevstvu i sa sedištem u Holandiji, precizirala je da se povlači iz maloprodaje u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Holandiji.

Izvršni direktor Vael Savan, nedugo nakon preuzimanja kormila kompanije, pokrenuo je u januaru stratešku analizu maloprodajnog poslovanja u Evropi navodeći kao razlog "teške tržišne uslove".

"Ta je analiza sada završena, a rezultat je naš plan povlačenja iz tih poslova. Proces prodaje već je u toku. Namera nam je da postignemo dogovor sa potencijalnim kupcem tokom narednih meseci", piše u saopštenju "Šela".

Veleprodajni poslovi prodaje energenata kompanijama i snabdevanje malih i srednjih kompanija pod brendom "Šel enerdži" odnosno maloprodaja energenata za domaćinstva na lokacijama izvan Evrope neće biti deo potencijalne prodaje.

Rojters je prošlog meseca saopštio da su interes za preuzimanje "Šelovog" maloprodajnog poslovanja u Velikoj Britaniji pokazala tri najveća britanska dobavljača električne energije.

"Šel" je inače 2012. godine bio najveće preduzeće u svetu po ostvarenim prihodima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: