"Ukrajina nema budućnost – uništiće je"

Ukrajinu će uništiti dužničke obaveze prema SAD i Evropskoj uniji, izjavio je ekonomski stručnjak Đulio Palermo za italijanski portal "Antidiplomatiko".

Svet

Izvor: Sputnjik

Nedelja, 04.06.2023.

10:18

Foto: shutterstock, Oleksii Synelnykov

"Godinu dana nakon početka sukoba u Ukrajini ekonomska i vojna situacija u toj zemlji je postala očajna. Ukrajina nema budućnost", ocenjuje ekspert.

Po njegovim rečima, SAD koriste Ukrajinu kao instrument za borbu protiv Rusije i raskidanje njenih veza sa Evropskom unijom, što samo slabi istočnoevropsku zemlju u tom nemilosrdnom procesu i povećava njenu zavisnost od zapadne vojne i finansijske podrške.

Palermo ocenjuje da će to zapadno "spasavanje" biti propast za Ukrajinu.

"U vojnom smislu, zemlja se oslanja na oružje koje joj sve velikodušnije isporučuju zemlje NATO-a, dok je njena slabo obučena vojska već pretrpela ogromne gubitke. U ekonomskom smislu Kijev opstaje zahvaljujući međunarodnim kreditima, a pritom nema nikakve šanse da ih vrati", kaže stručnjak.

On zaključuje da će "Ukrajinci koji prežive sukob na kraju biti uništeni dužničkim obavezama prema SAD i EU"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: