Kraj jedne kompanije u komšiluku

Kompanija Flaj Bosnija (Fly Bosnia) je, čini se, definitivno odustala od rada.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.03.2023.

11:34

Kraj jedne kompanije u komšiluku
Ilustracija: Fasttailwind / Shutterstock.com

Kompanija je osnovana 2017. godine s ambicioznim planovima da poveže BiH najpre sa zemljama arapskog sveta, zbog dovođenja turista, a potom i sa drugim destinacijama, prenosi Biznis info.

Međutim, kompanija već godinama ne obavlja letove, a iza nje su ostali veliki gubici. Kompanija je izgubila i dozvolu za obavljanje letova.

Kako portal podseća, osnivači ove propale avio-kompanije su predstavnica i direktor Al Šidi grupacije Nudžejma Skenderović i Sulejman Abdulah al Šidi.

Ali, danas se u sudskom registru navodi da je najveći pojedinačni vlasnik Murad Abed, koji ima 41 posto kapitala. Al Šidi ima 30 odsto, a kompanija A.N.A.S. koja je u Al Šidijevom vlasništvu još 19 odsto. Skenderović ima 10 odsto udela u kapitalu.

Abed je osoba povezana s grupacijom. Kada je došlo do ove preraspodele vlasničkog udela nije poznato.

Osim toga, internet-stranica kompanije više nije dostupna, a domen je na prodaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: