Propast banke izazvala protest: Kredi Svis gađana jajima – "Revolucija!" FOTO

Oko 200 demonstranata, ispred sedišta propale banke Kredi Svis u ciriškom finansijskom kvartu, izrazilo je protest zbog švajcarskog finansijskog sektora.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.03.2023.

12:10

Propast banke izazvala protest: Kredi Svis gađana jajima –
Foto: Profimedia

Demonstranti, koji su uzvikivali "Revolucija", bacali su jaja na zgradu na Trgu Paradeplac, srcu finansijskog centra Ciriha.

Policajci su samo posmatrali kako demonstranti drže govore protiv švajcarskog finansijskog sektora, preneo je Blumberg.

Protest je usledio nakon što je najavljeno da će banku Kredi Svis preuzeti domaća konkurentska banka UBS, nakon pregovaranje uz vladin nadzor, pošto su se godinama unazad dešavali korporativni skandali, sukobi i pogrešna ulaganja.

Kredi Svis i UBS zajedno raspolažu sa 1,6 biliona franaka (1,7 biliona dolara) imovine, što je otprilike dvostruko više od veličine švajcarske ekonomije.

Kako mediji prenose, situacija sa bankom Kredi Svis može se preneti na trenutnu političku situaciju, pošto su u Švajcarskoj zakazani izbori za oktobar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: