Kompanija primorana na tešku odluku. Oglasio se direktor: "Smanjiću sebi platu 98 odsto"

Kompanija Zum (Zoom) otpustiće 1.300 ljudi, odnosno oko 15 odsto radne snage u celom svetu, jer se usluga video-sastanaka prilagođava sporijem rastu.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 08.02.2023.

08:30

Kompanija primorana na tešku odluku. Oglasio se direktor:
Foto: ymphotos / Shutterstock.com

Blumberg prenosi reči glavnog izvršnog direktora te kompanije Erika Juana, koji je naveo da će kompanija otpustiti oko 1.300 ljudi u okviru restrukturiranja.

Juan je na svom blogu napisao da ''sebe smatra odgovornim'' za probleme kompanije i rekao da će smanjiti sebi platu i odreći se bonusa.

''Naša putanja je zauvek promenjena tokom pandemije. Nismo proveli dovoljno vremena u analizi naših timova kako bi procenili da li je naš rast održiv'', naveo je Juan.

Nakon što je pridobila milione korisnika na vrhuncu pandemije, kompanija Zum sada pokušava da preokrene usporavanje rasta tako što će proširiti ponudu usluga i alata, ali je uprkos tome prijavljen jednocifreni rast prihoda u poslednja dva kvartala, a analitičari predviđaju da će prodaja pasti i u trećem kvartalu, navodi Blumberg.

Juan je naveo da će njegova osnovna plata, koja je prošle godine iznosila 301,731 dolara, biti smanjena za 98 odsto i da će se odreći korporativnog bonusa za fiskalnu 2023. godinu.

Njegova ukupna primanja za fiskalnu 2022. iznosila su 1,1 milion dolara, prema podacima iz maja 2022.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: