Ozbiljno naoružavanje: Spremili milijarde za do 72 nemačka tenka

Norveška vlada je odlučila da kupi 54 nemačka tenka Leopard 2, uz opciju da to proširi za još 18 jedinica, saopštio je premijer Jonas Gar Store.

Svet

Izvor: DPA

Petak, 03.02.2023.

14:23

Ozbiljno naoružavanje: Spremili milijarde za do 72 nemačka tenka
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Norveški premijer je rekao da je kancelara Olafa Šolca obavestio o odluci, istakavši "bliske i dobre odnose" dve države, saveznice u NATO, prenosi dpa.

Očekuje se da će isporuka početi 2026. godine, rekao je ministar odbrane Bjorn Arild Gram. Norveški parlament je za tu kupovinu okvirno odvojio oko 1,8 milijardi evra, a tačna vrednost posla ostaje tajna.

Tenkove Leopard proizvodi nemački koncern Kraus-Mafaj Vegman (Krauss-Maffei Wegmann).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: