Još jedan štrajk: Nezadovoljstvo platama nije zaobišlo ni ovu državu

Deo zaposlenih na železnici na istoku i severu Holandije danas je u štrajku.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 02.02.2023.

11:02

Još jedan štrajk: Nezadovoljstvo platama nije zaobišlo ni ovu državu
EPA-EFE/Remko de Waal

U obustavi rada učestvuje oko 1.300 ljudi jer nije postignut dogovor o povećanju plata za ovu godinu.

U Friziji i delovima Groningena danas ne saobraćaju vozovi, saopštila je kompanija za javni prevoz Ariva, objavio je NL tajms.

Zaposleni u Arivi koji rade u Leuvardenu, Emenu, Marienbergu i Zvoleu danas su u štrajku, ranije je saopštio sindikat VVMC.

Kompanija Ariva je saopštila da je pokušala da napravi odgovarajući red vožnje sa zaposlenima koji se nisu pridružili štrajku, ali da se to pokazalo nemogućim na linijama u Friziji, i za vozove koji saobraćaju između Groningena i gradova Leuvarden, Rudeskul i Delft.

Zaposleni koji štrajkuju ugalvnom rade na železnici, ali učestvuju i pojedini vozači autobusa koji rade za kompanije koje upravljaju i autobusima i vozovima, kao što su Ariva i Keolis, a traže i bolje uslove rada jer trenutno, kako su naveli sindikati, nedostaje novih radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: